HVAD ER PSYKOTERAPI

Psykoterapi er i al sin enkelhed nærværende, kontaktfulde samtaler med et menneske, man har tillid til. Samtaler om det, der går dig på, og som måske hindrer dig i at udfolde dit potentiale. Det er en proces, som kan tage tid, og som bevæger sig frem og tilbage. Livet er så nuanceret, voldsomt, kedeligt, passioneret, tungt, sjovt, smertefuldt, sørgeligt, sart, uretfærdigt, smukt og overvældende. Terapi er lige sådan. Sansning, følelser, refleksion og nærvær.


Psykoterapeutuddannelsen

En psykoterapeut er uddannet gennem træning og teori med fokus på at arbejde med menneskers almene følelsesmæssige og psykiske problemstillinger i psykoterapi.


Uddannelsen sker gennem en 4½ - 6 årig uddannelse på et godkendt institut baseret på vejledende krav opstillet af Social-, Undervisnings- og Sundhedsministeriet.


Uddannelsen i Krops-, Relations- og Ressourceterapi på Neuroaffektivt Grundlag ved Nordisk Institut for Psykoterapi er evalueret efter de 12 kriterier, som en arbejdsgruppe fra 3 ministerier har udarbejdet. Læs mere her.


Der findes også ikke-certificerede uddannelser i Psykoterapi.

Nordisk Institut for Psykoterapi

Enggårdsgade 68

9000 Aalborg

Ledere: Inge Farup & Mary á Argjaboða

CVR: 33824882

Tlf. 20 77 70 91

nordiskpsykoterapi@gmail.com

http://www.nip-psykoterapi.dk


Valg af terapeut

Ved valget af psykoterapeut, bør du gå efter din gode fornemmelse, for udover terapeutens uddannelse så handler det i høj grad om kemi, og om at du har en følelse af at kunne betro dig trygt til personen. Nederst på siden kan du downloade socialministeriets folder om vejledning i at finde den rette psykoterapeut.


I terapien er det vigtigt for mig at udvise omsorg og respekt, så du føler dig tryg. Føler du, at det af den ene eller den anden grund ikke fungerer, tager vi en åben snak herom. Nogle gange er det noget rent kemisk mellem mennesker, andre gange kan der være ting, jeg har behov for at forbedre.


Jeg praktiserer efter de etiske regelsæt under Nordisk Institut for Psykoterapi og Dansk  Psykoterapeutforening og er underlagt tavshedspligt. Du kan læse mere om love, regler og etik her:


https://psykoterapeutforeningen.dk/regler-og-vedtaegter/


Hvad er forskellen på en psykoterapeut, en psykolog og en psykiater?

En psykoterapeut har taget en uddannelse i psykoterapi på et privat uddannelsessted.  En stor del af uddannelsen til psykoterapeut indebærer, at man selv som studerende går i terapi. Det er med til at sikre, at du ikke blander din egne problemer sammen med klientens, og at du kender den terapeutiske situation fra begge sider. En psykolog har læst psykologi på universitetet, med stort teoretisk fundament. Som psykiater har du en uddannelse til læge, samt en specialuddannelse i psykiatri, altså behandling af psykiske sygdomme, hovedsagligt igennem medicin.  Mange psykologer og psykiatere uddanner sig til psykoterapeuter efter endt studie.

Du kan læse mere om forskellene her.


Personligt ser jeg helst, at de tre faggrupper kan samarbejde og udnytte hinandens kompetencer og faglighed - så det ikke bliver en konkurrence.


Socialministeriets folder

Nordisk Institut for Psykoterapi
Psykolog, Psykoterapeut, Psykiater