Valg af terapeut
Ved valget af psykoterapeut, bør du gå efter din gode fornemmelse, for udover terapeutens uddannelse så handler det i høj grad om kemi, og om at du har en følelse af at kunne betro dig trygt til personen. Nederst på siden kan du downloade socialministeriets folder om vejledning i at finde den rette psykoterapeut.
I terapien er det vigtigt for mig at udvise omsorg og respekt, så du føler dig tryg. Føler du, at det af den ene eller den anden grund ikke fungerer, tager vi en åben snak herom. Nogle gange er det noget rent kemisk mellem mennesker, andre gange kan der være ting, jeg har behov for at forbedre.
Jeg praktiserer efter de etiske regelsæt under Nordisk Institut for Psykoterapi og Dansk Psykoterapeutforening og er underlagt tavshedspligt. Du kan læse mere om love, regler og etik her:
https://psykoterapeutforeningen.dk/regler-og-vedtaegter/
Hvad er forskellen på en psykoterapeut, en psykolog og en psykiater?
En psykoterapeut har taget en uddannelse i psykoterapi på et privat uddannelsessted. En stor del af uddannelsen til psykoterapeut indebærer, at man selv som studerende går i terapi. Det er med til at sikre, at du ikke blander din egne problemer sammen med klientens, og at du kender den terapeutiske situation fra begge sider. En psykolog har læst psykologi på universitetet, med stort teoretisk fundament. Som psykiater har du en uddannelse til læge, samt en specialuddannelse i psykiatri, altså behandling af psykiske sygdomme, hovedsageligt igennem medicin. Mange psykologer og psykiatere uddanner sig til psykoterapeuter efter endt studie.
Du kan læse mere om forskellene her.
Personligt ser jeg helst, at de tre faggrupper kan samarbejde og udnytte hinandens kompetencer og faglighed - så det ikke bliver en konkurrence.
Copyright © 2015-2024 | Kristine Henriksen | Alle rettigheder reserveret | Cookie & Privatlivspolitik