Chok & traumer
Kristine Henriksen, Psykoterapeut MPF
MPF

CHOK & TRAUMER

Har du været udsat for et pludseligt chok, som f.eks. en ulykke, et trafikuheld, et pludseligt dødsfald, et overfald eller en uventet fyring, så kan det sætte sig i både din krop og din psyke. Mange mennesker går rundt med chok og traumer i systemet, som de måske ikke ved, de har; men som hæmmer deres liv og tilværelse, og herved begrænser dem i unødig grad. Hvis du har oplevet et traume eller chok, er det en overvældende situation som dit system ikke har kunnet fordøje. Det er sikkert enten gået hurtigt, er sket for tidligt eller har været for meget, og altså været overvældende for dig og dit nervesystem.


Traumatiske oplevelser i barndommen og PTSD

Hvis du har oplevet gentagne og vedvarende traumatisering som barn (f.eks. gennem vold, misbrugs- og/eller psykiske problematikker i familien), så lider du måske af Post Traumatisk Stress Disorder (PTSD). Både soldater, voldsudsatte eller pårørende til misbrugere kan komme til at lide under dette, og man bliver fastlåst i traumet, som kan overskygge og dominere hele éns tilværelse. De fysiske symptomer kan være søvnbesvær, hukommelses- og koncentrationsbesvær, svagt immunforsvar, muskelspænding og hjertebanken. Man kan have stærke og svingende følelser, indre uro, depression, social angst og følelsen af at være 'på vagt' hele tiden.


Jeg kan hjælpe dig med at opbygge eller reetablere dine ressourcer langsomt. På den måde kan du nærme dig dit traume og bearbejde det i dét tempo, du kan klare i din krop og din psyke. Gradvis integration gør, at kroppen ikke – endnu en gang – bliver overvældet og retraumatiseret. Det er min erfaring, at helingsprocessen bliver mere effektiv med den langsomme og nænsomme tilgang.


Chok og traumer

Copyright © 2015-2020 Kristine Henriksen. Alle rettigheder reserveret.


Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du min brug af cookies.

Læs mere
Godkend