COVID 19
Kristine Henriksen, Psykoterapeut MPF
MPF

Opdatering vedrørende foranstaltninger ift. Coronavirus/COVID-19:


01-01-2021


Et rigtigt godt nytår til jer alle!

Nedlukningen af landet er forlænget frem til og med d. 17. januar 2021.

Jeg har dog besluttet at åbne op for muligheden for samtaler med fysisk fremmøde når jeg åbner op igen d. 4. januar 2021, - med muligheden for selv at vælge online video-samtaler, hvis man foretrækker dette.

Ved fysisk fremmøde foregår det selvfølgelig med samme retningslinjer som før jul: Der bæres maske på vejen ind og ud af terapilokalet, vi sidder med 2 meters afstand, der bruges håndsprit, og jeg sørger for desinficering, afspritning og god udluftning mellem sessionerne.

Har du allerede booket en tid hos mig, så send mig en besked, hvis du foretrækker online video-samtale i stedet. Så vil jeg guide dig trygt igennem. Hører jeg ikke fra dig, går jeg ud fra, at du møder fysisk op til vores aftale.


Jeg glæder mig til at se jer.


Kærlige nytårshilsner fra Kristine.


17-12-2020


Danmark er nu endnu en gang ramt af yderligere nedlukning hernover jul og nytår:


"Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har i en ny risikovurdering hævet risikoniveauet til 4 ud af 5 i hele landet. På anbefaling fra Indsatsgruppen indføres yderligere nationale tiltag frem mod og hen over jul og nytår for at reducere aktiviteten i samfundet og nedbringe smitten med COVID-19. I sammenhæng med de eksisterende tiltag er der tale om en samlet nedlukning af aktiviteten i Danmark."


På baggrund af disse tiltag, flytter jeg fra på mandag d. 21-12-2020 og - indtil videre - frem til d. 03-01-2021 alle terapisessioner online. Akkurat som i foråret, har jeg valgt at bruge WeCare Software til krypterede videokald, som er GDPR-godkendt og følger internationale standarder for sikkerhedsgodkendt video.


Eksisterende klienter, der har booket tid i perioden, har allerede modtaget besked herom og evt. nye klienter vil blive guidet trygt igennem over telefonen inden opstart.


Hvis ikke det passer for dig, kan vi vente med at mødes til det igen bliver muligt at mødes fysisk.

 

Jeg glæder mig til at mødes online med dig.


Kærlig hilsen Kristine.11-12-2020


Aalborg Kommune er igen ramt af restriktioner på grund af COVID-19, som foreløbigt gælder fra fredag d. 11. dec. kl. 16.00 frem til 3. januar 2021.

Jeg holder fortsat åbent for konsultationer med personligt fremmøde i min praksis, og stadig med fokus på at overholde retningslinjerne fremsat af sundhedsmyndighederne.


Forholdsregler:


- Hvis du, eller nogen i din husstand, har sygdomssymptomer af nogen art, (også f.eks. almindelig forkølelse, muskelømhed eller andet ukarakteristisk), skal du enten melde afbud og vente med at bestille ny tid, til du igen er rask. Har du været smittet med COVID-19, skal du selvfølgelig vente med at bestille ny tid, til du igen er testet negativ.


- Der benyttes mundbind på vej ind og ud af konsultationslokalet.


- Der står håndsprit til rådighed, som du bedes bruge før du sætter dig.

 

- Når jeg åbner døren træder jeg tilbage, så der er god plads til at komme ind. Vi holder stadig 1,5-2 meters afstand til hinanden.

 

- Hvis du skal bruge toilettet vasker og desinficerer jeg, når du har brugt det. Dvs. der er rengøring mellem hver brug af toilet og håndvask.

 

- I konsultationslokalet vil der som vanligt være vand at drikke, dog af engangskrus. Alle flader, bord, stole, dørhåndtag, mm. bliver vasket mellem hver session. Der bliver luftet grundigt ud. Stolene vil stå med 2 meters afstand. Brugte Kleenex og engangskrus smider du selv fortsat i affaldsspanden, som jeg tømmer med handsker mellem hver session.


- Jeg tilbyder at bruge mundbind under konsultationen, hvis du ønsker dette.

 

- Efter sessionen siger vi farvel med afstand.

 

- Betaling sker som vanligt med MobilePay eller bankoverførsel, ikke kontant.Kærlige december-hilsner fra Kristine.25-05-2020


Jeg har fra mandag d. 1. juni kun åbent for terapisessioner med personligt fremmøde. Det vil sige, at det herefter ikke længere er muligt at bestille tid til online videokonsultation. Jeg har valgt dette, da jeg arbejder neuroaffektivt, hvor det relationelle er i fokus. En videokonsultation hæmmer den sociale interaktion i terapi grundet fraværet af muligheder for at støtte dalogen gennem den non-verbale kropslige kommunikation, som er så vigtig for at holde en god kontakt.

Retningslinjerne beskrevet nedenfor gælder selvfølgelig stadig.


Kærlig hilsen Kristine.30-04-2020


Sundhedsstyrelsen har givet mulighed for langsomt og kontrolleret at åbne for sessioner med personligt fremmøde.

Fra mandag d. 11. maj åbner jeg forsigtigt op igen for konsultationer med fysisk fremmøde.

For at leve op til Sundhedstyrelsens anbefalinger til betryggende omgangsmåder, har jeg valgt følgende retningslinjer:

 

- Hvis du, eller nogen i din husstand, har sygdomssymptomer af nogen art, (også f.eks. almindelig forkølelse, muskelømhed eller andet ukarakteristisk), skal du enten melde afbud og vente med at bestille ny tid, til du igen er rask. Alternativt tilbydes online videokonsultation stadig, hvis du i stedet ønsker dette.

 

- Der står håndsprit til rådighed, som du bedes bruge før du sætter dig.

 

- Når jeg åbner døren træder jeg tilbage, så der er god plads til at komme ind. Vi holder stadig 1-2 meters afstand til hinanden.

 

- Hvis du skal bruge toilettet vasker og desinficerer jeg, når du har brugt det. Dvs. der er rengøring mellem hver brug af toilet og håndvask.

 

- I konsultationslokalet vil der som vanligt være vand at drikke, dog af engangskrus. Alle flader, bord, stole, dørhåndtag, mm. bliver vasket mellem hver session. Der bliver luftet grundigt ud. Stolene vil stå med 2 meters afstand. Brugte Kleenex og engangskrus smider du selv fortsat i affaldsspanden, som jeg tømmer med handsker mellem hver session.

 

- Efter sessionen siger vi farvel med afstand.

 

- Betaling sker som vanligt med MobilePay eller bankoverførsel, ikke kontant.

 

Selvom det er vældigt klinisk og faktuelt, kommer det fra hjertet. Jeg ser det som en måde, vi respekterer hinandens liv og har omsorg både for hinanden og os selv.

 

Vi må gøre, hvad der er nødvendigt for at kunne være sammen og opnå den kontakt, som er nødvendig for samvær og forandring.Kærlige hilsner Kristine.20-04-2020


Lørdag d. 18-04 er Sundhedsstyrelsens anbefalinger følgende:


"Der skal fortsat være bredt fokus på at undgå smittespredning i sundhedsvæsnet, og aktiviteterne i praksissektoren, i private klinikker mv. kan foretages under forudsætning af, at anbefalingerne til reduktion af smitterisiko følges.


Telefon- og videokonsultationer skal fortsat være den primære konsultationsform, i det omfang det er muligt. Ved fremmøde-konsultation skal denne så vidt muligt foregå med en afstand på 1-2 meter mellem borger og behandler.

 

Ved hver enkelt faglig vurdering skal fokus være, om aktiviteten kan udsættes på en længere tidshorisont, uden at det indvirker på sygeligheden. I vurderingen kan fx indgå:

  • alvorligheden og sværhedsgraden af sygdommen/tilstanden
  • risikoen for at sygdommen forværres, hvis man ikke behandler, herunder om der er risiko for øget medicinforbrug som følge af dette
  • risikoen for, at sygdommen/tilstanden bliver kronisk, hvis den ikke behandles på en horisont over et par måneder
  • påvirkning af livskvaliteten
  • påvirkning af funktions- og/eller erhvervsevne


Gruppeaktiviteter skal fortsat ikke prioriteres ud fra et hensyn om at reducere omfanget af sociale kontakter og derved mindske risikoen for smittespredning i samfundet."


Jeg følger selvfølgelig anbefalingerne og holder fortsat kun online videokonsultationer.


Kærlig hilsen Kristine.06-04-2020


Da jeg stadig mener, at det er mit samfundsansvar at gøre mit yderste for at minimere smitterisikoen, vælger jeg indtil videre at fortsætte alle terapisessioner online. Indtil videre frem til og med d. 10. maj 2020.


Kærlig hilsen Kristine.19-03-2020


Selvom jeg har kunnet overholde myndighedernes anbefalinger om 4 m2 sfære omkring os, adgang til håndsprit, vand & sæbe, ingen fysisk kontakt, mv. har jeg alligevel valgt  fra og med idag, at lægge alle mine sessioner om til online terapi.

Jeg har valgt at bruge WeCare Software til krypterede videokald, som er GDPR-godkendt og følger internationale standarder for sikkerhedsgodkendt video.


Eksisterende klienter har allerede modtaget en mail herom og evt. nye klienter vil bliver guidet trygt igennem over telefonen inden opstart.


Hvis ikke det passer for dig, kan vi vente med at mødes til virus er aftaget igen.

 

Jeg glæder mig til at mødes online med dig.


Kærlig hilsen Kristine.17-03-2020


Jeg har pt. valgt kun at booke 1 person ind om dagen, så der er god tid til rengøring, desinficering og udluftning.

Alle bliver bedt om at bruge håndsprit ved ankomst, vi drikker af papkrus, som man selv smider væk, og vi sidder (står og går) med 2 meters afstand til hinanden.

Hvis du eller jeg har de mindste symptomer på forkølelse, influenza eller lign. aflyser vi selvfølgelig din tid, og finder en anden dag, når vi er raske igen.


Privat holder jeg mig selvfølgelig hjemme så meget som muligt. Hvis jeg endelig bevæger mig udenfor, er det med 1-2 meters afstand til andre mennesker - også i køen i supermarkedet. Jeg inviterer ikke gæster og tager ikke på besøg.


For mere viden om, hvilke symptomer, der kan være på covid-19:

https://www.dr.dk/viden/webfeature/corona-symptomer13-03-2020


Jeg fortsætter indtil videre terapiforløb som normalt og hører jeg ikke fra dig, så regner jeg med, at du kommer til terapien. Bliver du eller jeg syg, aflyser vi selvfølgelig som vi normalt ville, og laver en ny tid, når vi er blevet raske igen. Så passer vi godt på hinanden, præcis som normalt.


Jeg forventer, at du møder rask op, og ikke har været i kontakt med andre, der er smittet med Corona. Jeg er bevidst om, at du selvfølgelig ikke kan vide dig sikker; men at du bruger din sunde fornuft og agerer ud fra dette.


Jeg giver ikke håndtryk eller knus, og sidder med lidt større afstand end normalt.

Derudover sørger jeg for, imellem hver klient, at vaske og desinficere alle håndtag og stikkontakter, samt at lufte godt ud, så du trygt kan komme hos mig uden at skulle føle dig udsat.


Jeg følger situationen nøje, og følger de anbefalinger og retningslinjer, som myndighederne kommer med.


På forhånd tak.Copyright © 2015-2020 Kristine Henriksen. Alle rettigheder reserveret.


Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du min brug af cookies.

Læs mere
Godkend